Hämeen Hallituspartnereiden syksyn kuulumisia


Hämeen Hallituspartnereiden aktiivinen toiminta on jatkunut tänäkin vuonna. Erityisesti tavoitteena on jatkuvasti lisätä yhdistyksen toiminnan vaikuttavuutta ja tunnettuutta, jotta perustehtävä eli pk-yritysten hallitustyön kehittämisen tukeminen eri keinoin toteutuu. Avainasemassa on tiivis yhteistyö koko Hämeen elinkeinoelämän toimijoiden kanssa.

Kuvassa vuosikokouksessa 6.5.2024 valittu hallitus: Vasemmalta eturivi: Miia Antin, Anna Vanhala, Minna Patosalmi, Asko Hänninen, takaa vasemmalta: Heikki Mäkilä, Matti Nieminen, Harri Koponen ja Riikka Riihimäki. Minna Patosalmi toimii hallituksen puheenjohtajana.

Hämeen Hallituspartnereiden aktiivinen toiminta on jatkunut tänäkin vuonna. Erityisesti tavoitteena on jatkuvasti lisätä yhdistyksen toiminnan vaikuttavuutta ja tunnettuutta, jotta perustehtävä eli pk-yritysten hallitustyön kehittämisen tukeminen eri keinoin toteutuu. Avainasemassa on tiivis yhteistyö koko Hämeen elinkeinoelämän toimijoiden kanssa. Yhteistyössä ovat keskeisessä roolissa Hämeen Kauppakamari, maakuntien kehitysyhtiöt ja yrittäjäjärjestöt. Toimintaa tukemassa on myös paikallisia pankkeja ja vakuutusyhtiöitä sekä säätiöitä. Teemme myös yhteistyötä sekä LUT-yliopiston että LAB -ammattikorkeakoulun kanssa. Yhteistyöllä saamme välitetyksi hallituksen roolin merkityksen sanomaa ja järjestetyksi lähes kuukausittain eri teemoilla jäseniä ja yrityksiä kiinnostavia tilaisuuksia. Lisäksi yhdistyksen hallituksen jäsenien kautta avautuu monipuolinen verkosto sekä osaaminen. Hämeen Hallituspartnereiden jäsenten blogikirjoitukset ja asiantuntijapuheenvuorot tilaisuuksissa ovat olleet tervetulleita toiminnan aktiivisuuden ja vaikuttavuuden lisäämisessä.

Yhtenä tärkeänä vaikuttamis- ja verkostoitumistyönä mainittakoon, että Hämeen Hallituspartnereiden toiminnanjohtaja/hallituksen jäsen toimii puheenjohtajana kaikilla Hämeessä toteuttavilla HHJ-kursseilla ja joka kurssilla on puheenvuoro Hallituspartnereiden toiminnasta: jäsenyydestä, hallitusjäsenten välitystoiminnasta sekä hallitusanalyysistä.

Hämeen Hallituspartnerit sai myös jatkoa vuoden 2023 toteutetulle ESR-hankkeelle yksityisiltä toimijoilta. Rengon ja Hauhon Säästöpankkisäätiöt mahdollistavat hallitusanalyysin maksutta 20 Kanta-Hämeen Pk-yritykselle ja PHP Säätiö 20 Päijät-Hämeen IT-yritykselle vuoden 2024 – 2025 aikana.

Ilahduttavaa on myös, että hallitusjäsenhaku toimeksiantoja tulee Hämeen yrityksiltä enenevässä määrin. Useimmat näistä välitetään haettavaksi valtakunnallisesti koko Hallituspartneriverkostolle ja näin varmistetaan, että yritys löytää sen parhaimman osaajan/osaajat hallitukseensa.

Valtakunnallisen Hallituspartnereiden verkoston välinen yhteistyö on vahvistunut ja yhdessä on menty eteenpäin kohti ammattimaisempaa ja vaikuttavampaa toimintaa. Yhtenä esimerkkinä kehityksestä on Recrightin käyttöönotto, mikä lisäsi sekä tietoturvaa, että sujuvuutta hallituspaikkojen välityksessä kaikille osapuolille. Hämeen Hallituspartnerit onkin mukana aktiivisesti valtakunnallisen verkoston yhteistyössä ja kehittämisessä.

Mainittakoon vielä Hallituspaikka tapahtuma, joka järjestetään kolmannen kerran Tampereella Messukeskuksessa 7.11.2024. Tilaisuuteen odotetaan mukaan yli 400 osallistujaa edellisten vuosien tapaan.

Tule Sinäkin mukaan Suomen johtavaan tapahtumaan, joka on tarkoitettu kaikille hallitustyötä tekeville ja hallitustyöstä kiinnostuneille.
Tapahtumassa kohtaavat hallitustyötä tekevät, tulevaisuuden hallitusosaajat sekä yritykset. Ohjelmassa on huippukiinnostavia keynote-luentoja, täsmätietoa tarjoavia asiantuntijapuheenvuoroja, speed networkingia ja rentoa verkostoitumista.

Tapahtuman teemana tänä vuonna on monimuotoisuus hallitustyössä.

Hallituspaikka – suoraa puhetta, rentoa asennetta: https://hallituspaikka.fi/newfront

Hämeen Hallituspartnereiden tapahtumat löydät tapahtuma -sivuilta.

Aurinkoisin syysterveisin,

Seija Kraft Tapionsalo
toiminnanjohtaja