Hämeen Hallituspartnereiden vuosikokouksessa hallitusvaihdoksia sekä aktiivinen teema kokouksen jälkeen!


Hämeen Hallituspartnerit valitsi uuden hallituksen 6.5.2024 vuosikokouksessa Hämeenlinnassa. Uutena puheenjohtajana aloitti Orimattilalainen Minna Patosalmi, joka on tuttu Ferroplanista.
Samalla kiitettiin hallituksen pitkäaikaisia jäseniä Juha Sundbergia ja Kari Kaartista. Juha Sundberg on ollut perustamassa Hämeen Hallituspartnereita vuonna 2009. Molemmat jäivät nyt omasta pyynnöstään pois hallitustyöstä, mutta jatkavat Hämeen Hallituspartnereiden jäseninä.

Hämeen Hallituspartnereiden vuosikokouksessa Hämeenlinnassa valittiin uusi hallitus.
Hallituksesta jäivät pois pitkäaikaiset, ansiokkaat jäsenet Juha Sundberg ja Kari Kaartinen. Uusina jäseninä aloitti Riikka Riihimäki Forssan Yrityskehityksestä ja Heikki Mäkilä, jolla on pitkä, monipuolinen tausta mm. Heinolan kaupungilla. Hallituksessa jatkaa Anne Vanhala, joka juuri aloittaa Hämeen Kauppakamarin toimitusjohtajana. Lisäksi hallituksen jäseninä jatkavat Miia Antin, Asko Hänninen, Harri Koponen, Matti Nieminen ja Minna Patosalmi. Kaikista hallituksen jäsenistä löytyy kotisivuilta esittely.

Uutena puheenjohtajana aloitti Ferroplanista tuttu Orimattilalainen Minna Patosalmi.
Entinen puheenjohtaja Matti Nieminen jatkaa hallituksessa. Kuvassa heidän lisäkseen Kari Kaartinen, Juha Sundberg sekä yhdistyksen toiminnanjohtaja Seija Kraft Tapionsalo.

Kokouksen jälkeen vauhdikas kolmikko Anitta Niemelä, Maarit Tiililä ja Sari Ajanko alustivat teemalla: ”JOHTAJAN 100 ENSIMMÄISTÄ PÄIVÄÄ, MITEN ONNISTUT UUDESSA TEHTÄVÄSSÄ?”

Uuden johtajan aloitukseen liittyy paljon odotuksia. Huolella valittu johtaja saatetaan mieltää supersankariksi, joka ilman perehdytystä onnistuu epärealistisissakin tavoitteissa. Joskus sankari kuitenkin kompastuu viittaansa jo ulko-ovella.

Johtajan 100 ensimmäisen päivän teemaa käsiteltiin tilaisuudessa kolmesta näkökulmasta:

– uuden tehtävän aloittava johtaja

– hallituksen rooli johtajan/toimitusjohtajan aloituksessa

– uuden hallitusroolin aloitus

Pohdittiin, miten hallitus on tukemassa uutta toimitusjohtajaa tai kun itsellä on uusi rooli hallituksen jäsenenä/puheenjohtajana tai muussa johtavassa tehtävässä.

Viime vuonna ilmestyi aiheesta kirja ”Johtajan 100 päivää – Miten onnistut uudessa tehtävässä”. Sen kirjoittajat Maarit Tiililä, Anitta Niemelä ja Sari Ajanko avasivat teemaa ja saivat aikaan innostuneen keskustelun aiheen tiimoilta.