PK-yrityksille Hämeessä: maksuton konsultaatio Elyn hankkeen kautta vielä tarjolla marraskuun loppuun saakka!


Hämeen yrityksille maksuttomat konsultaatiot erityisesti hallitustyön kehittämiseksi jatkuvat marraskuun loppuun saakka! Lue lisää ja ota yhteyttä!

Hämeen PK-yrityksillä on mahdollisuus saada maksutonta liiketoiminnan kehittämiseen liittyvää konsultaatiota. Neuvontaa tarjoaa Hämeen Hallituspartnerit, joka on saanut rahoitusta 100 päijät- ja kantahämäläisen yrityksen konsultaatiopalveluiden järjestämiseen ELY:n myöntämän Hallitukset töihin Hämeessä -hankkeen turvin.

– PK-yrityksille tarjottava konsultaatio on hyvin konkreettista ja siinä pureudutaan syvälle yrityksen toimintaan, kertoo Hallituspartnereiden toiminnanjohtaja Seija Kraft Tapionsalo.

– Konsultaatiokäynti ei vaadi yritykseltä mitään, eikä velvoita mihinkään. Minä tapaan jokaisen yrityksen edustajan henkilökohtaisesti ja teen yrityksen kartoitusdokumentaation haastattelemalla yrittäjää.

Tähän ei tarvitse valmistautua etukäteen, riittää että yrittäjä tietää oman yrityksensä keskeiset tunnusluvut ja liiketoiminnan periaatteet.

– Hanke on käynnistynyt tammikuussa ja konsultaatioita on tähän mennessä tehty jo 50 yritykselle Kanta- ja Päijät-Hämeessä. Olen tehnyt yrityskäyntejä mm. Lahdessa, Orimattilassa, Forssassa, Hämeenlinnassa ja Riihimäellä. Mukaan pääsee vielä marraskuun loppuun mennessä 50 hämäläistä yritystä.

Yritykset, joissa olen tähän saakka käynyt, ovat hyvin monen kokoisia. Mukana on ollut sekä startup-yrityksiä että pidempään toimineita yrityksiä, joiden liikevaihto on jo kymmeniä miljoonia euroja. Myös yritysten toimialat ovat moninaiset, mukana on ollut hyvin innovatiivisia ja kansainvälistyviä yrityksiä ja myös palvelutuotannossa toimivia hoiva-alan yrityksiä sekä rakennusalan yrityksiä.

– Konsultaatiokäynnissä käydään läpi yrityksen liiketoimintaa, strategiaa, tulevaisuuden näkymiä, taloutta, rahoitusta, budjetointia sekä markkinointia ja kasvuajatuksia. Eli aikamoinen läpileikkaus koko yrityksen toimintaan. Konsultaatioon varataan noin kaksi tuntia aikaa, mutta joidenkin yritysten kanssa on jatkettu toisenkin kerran, kun asiaa ja keskusteltavaa on ollut niin paljon.

Keskustelua käydään konkreettisista tavoitteista ja ongelmista.

Hämeen Hallituspartnereiden tarjoama konsultaatiotilaisuus on mahdollisuus ohjatusti päästä keskustelemaan asiantuntijan kanssa oman yrityksensä keskeisistä toimintaperiaatteista ja tulevaisuudesta. Ne ovat asioita, joita ei välttämättä muuten yrityksessä tulisi kriittisesti arvioitua.

– Keskustelusta syntyy dokumentaatio, johon kirjataan yrityksen nykytilanne, tulevaisuuden suunnitelmat ja haasteet yrityksen kehittymiselle ja kasvulle. Konsultaation tuloksena yritys saa myös käyttöönsä hallitusanalyysin, jota voi hyödyntää yrityksen ja etenkin yrityksen hallitustyön kehittämisessä sekä vaikkapa uusien hallitusjäsenten perehdytyksessä.

Ota yhteyttä, jos tämä on Sinun yrityksellesi kiinnostava tarjous, kerron mielelläni lisää: seija.kraft@hallituspartnerit.fi