OY REDOX AB HAKEE KASVUA HALLITUSTYÖN VAHVISTAMISELLA


Yrityksen lähivuosien tavoitteena on vahvistaa hallitustyöskentelyä ja kasvattaa yrityksen liiketoimintaa sekä Suomessa että ulkomailla. Sopivan hallitusammattilaisen löytämiseksi tehtiin toukokuussa 2021 sopimus Hämeen Hallituspartnereiden kanssa. Sopivin ammattilainen hallitustyöhön löytyikin Hallituspartnereiden valtakunnallisen Linkedin -verkoston kautta.

Kuvateksti: Uuden hallituksen jäsenen hankinnan lisäksi Redoxilla on tehty myös muita muutoksia yrityksen johdossa, kun 10 vuotta toimitusjohtajana toiminut Leena Virkki luovutti viestikapulan veljelleen Antti Peltoselle. Vuosikymmen on sopiva työvuoro toimitusjohtajalle. ”Tuntui ettei minulla ollut enää mitään annettavaa ja koska Antti oli innoissaan uudesta pestistä, vaihto oli selvä”, kertoo Leena Virkki. Antti Peltonen on työskennellyt Redoxilla 6 vuotta, mutta vastasi jo sitä ennen yrityksen visuaalisesta ilmeestä ja pakkausten suunnittelusta. Lisäksi hän on kantava voima polkupyörätuotteiden kehityksessä ja myynnissä. ”Vastaan tietysti jatkossakin näistä hommista, mutta tuleehan tässä nyt monta uuttakin asiaa hoidettavaksi. Otan haasteen innolla vastaan”, toteaa Peltonen.

Oy Redox Ab perustettiin vuonna 1952, ja yrityksen ensimmäinen valmistama tuote oli Helsingin Olympialaisten virallisen soihdun polttopanos. Siitä lähtien Redoxin missio on ollut valmistaa Rex nimellä korkealaatuisia kemiantuotteita urheiluun korkeimmalla tasolla.

Rex on yksi maailman johtavista suksivoiteiden valmistajista. Redox toimii yhteistyössä maailman parhaiden hiihtomaajoukkueiden kanssa kehittäen uusia ja entistäkin parempia suksivoiteita. Rex on erityisen tunnettu kilpahiihdossa käytetyistä voiteista, jotka ovat laajasti käytettyjä maastohiihdon maailmancupissa kaikkien johtavien joukkueiden toimesta. Rex-kisahuolto matkustaa talvisin ympäri maailmaa. Suksivoiteiden lisäksi Oy Redox Ab valmistaa ketjuöljyä ja muita polkupyörien hoitotuotteita ja haluaa nousta niissä samalle tasolle kuin suksivoiteillaan.

Vuonna 1952 perustettu Redox Oy on kotimainen perheyritys, jolla on usean sukupolven mittaiset juuret syvällä suomalaisessa talviurheilussa.  Suksivoiteiden kuninkaat syntyvät Hartolan kuningaskunnassa olevalla tehtaalla.

Yrityksen lähivuosien tavoitteena on vahvistaa hallitustyöskentelyä ja kasvattaa yrityksen liiketoimintaa sekä Suomessa, että ulkomailla. Sopivan hallitusammattilaisen löytämiseksi tehtiin toukokuussa 2021 Hämeen Hallituspartnereiden kanssa sopimus. Sopivin ammattilainen tähän hallitustyöhön löytyikin Hallituspartnereiden valtakunnallisen Linkedin -verkoston kautta. Hyviä hakemuksia tuli useita, joista yhtiö pääsi valitsemaan yhtiöön ja sen tilanteeseen ja tarpeeseen sopivimman ehdokkaan. Uusi hallituksen jäsen pääsi aloittamaan lokakuussa 2021.

”Saimme valittua hallitukseemme uuden jäsenen; Hanna Nikoskelaisen. Hämeen Hallituspartnereiden kautta oli pätevää porukkaa tarjolla ja Hanna oli kaikista sopivin vähittäiskauppakokemuksensa takia. Lisäksi tulimme oikein hyvin juttuun, joten valinta oli selvä.” kertoo Redoxin silloinen toimitusjohtaja, nykyään talousjohtajana toimiva Leena Virkki.

”Olen todella kiitollinen Hämeen Hallituspartnereiden avusta sopivan hallitusammattilaisen löytämiseksi. Voin suositella Hallituspartnereiden palveluita muillekin vastaavassa tilanteessa oleville. Hallitustyön avulla olemme aloittaneet nostamaan Redoxia sille kuuluisalle ”nextille levelille”. Lisäksi perheen ulkopuolinen jäsen näkee asiat erilaisin silmin ja tuo uusien näkökulmien lisäksi ryhtiä kokouksiin – iloitsee Virkki

Samalla hän kannustaa aloittamaan hallitusammattilaisen hakemisen ajoissa, koska prosessiin menee aina aikaa. Paitsi, että osaaja on pätevä, pitää kemioidenkin kohdata. Optimitilanteessa hallituksessa on erilaisia persoonia eri taustoilla. Hallitusjäsenten erilaisuus on rikkaus, kunhan keskinäinen luottamus ja avoimuus on kunnossa, jotta vuorovaikutus ja työskentely toimii parhaalla mahdollisella tavalla.

Hämeen Hallituspartnereiden tänä vuonna aloittanut toiminnanjohtaja Seija Kraft Tapionsalo kertoo, että syksy on loistavaa aikaa olla yhteydessä ja aloittaa keskustelut, vaikka ei olisi vielä ihan päättänytkään hallitusjäsentä hakea. ”Mielellämme olemme yrittäjän kumppani ja käymme sparraavia keskusteluja yrityksen eri kehitysvaiheissa ja kun ulkopuolista hallitusammattilaista lähdetään hakemaan, sellainen löytyy.